Tips voor thuis

 

Op deze pagina geven wij u een aantal tips voor thuis.
Welke websites of app's zijn leerzaam om uw kinderen thuis aan te bieden?
Hieronder treft u aan kleine greep aan uit het online aanbod.

Educatieve websites

bloon.jpg

 

www.bloon.nl is een site die in de groepen 4t/m 8 regelmatig wordt ingezet voor het oefenen van de spellingswoordjes. Ook thuis kunnen de kinderen via deze site de woorden voor het komende dictee oefenen.  De inlognaam en het wachtwoord hiervoor is bij de meeste kinderen al bekend. Zo niet, dan kan deze worden opgevraagd bij de leerkracht.

online-klas.jpg

 

info.onlineklas.nl Deze site is geschikt voor het vlot oefenen van de tafels, +/- sommen tot 100, breuken. Maar ook het oefenen met werkwoorden en het ontleden van zinnen kan op deze site. Voor topografie Nederland (gr 5/6 ) kan uw kind ook op deze site terecht.

Voor de kinderen die een typecursus hebben gedaan of dit willen doen, is er ook een spel waarbij ze zo snel mogelijk woordjes kunnen na typen.

Spelletjesplein.jpg

 

www.spelletjesplein.nl is een site waar veel educatieve spellen op te vinden zijn. Denk hierbij aan spelletjes waarmee kinderen de topografie van Nederland of Europa kunnen oefenen, verschillende rekenspellen voor het oefenen van tafels, geldsommen, tijd, breuken. Maar ook verkeersspellen en het spelletjes voor het leren van Engels zijn te vinden op deze site.Met name geschikt voor de groepen 4 t/m 8.

App's voor uw tablet

squla_logo.png

 

www.squla.nl  is een site gemaakt door onderwijsspecialisten in samenwerking met online game-experts. De site heeft spannende online games, 34.000 oefenvragen en extra beeld en geluid materiaal voor alle vakgebieden voor de groepen 1 t/m 8. Vanaf groep 3 bieden wij quizzen die in samenwerking met Cito zijn ontwikkeld, zodat kinderen ervaring opdoen met de Cito-vraagstelling. Squla helpt kinderen thuis met plezier aan betere leerresultaten en meer zelfvertrouwen.  Om deze site thuis te gebruiken heeft uw kind wel een abonnement nodig. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de site zelf.

jufjannie.jpg

 

www.jufjannie.nl is een leuke website waar verschillende apps gratis te downloaden zijn voor de ipad of android tablet.