Prinses Margriet

Dorpsweg 39

6956 AN Spankeren

Telefoon: (0313) 41 47 34

 


Ik, Jij, Wij

"Ik, jij, wij" onze openbare identiteit

Ik-jij-wij , onze openbare identiteit

Een van de zes kernwaarden van het openbaar onderwijs is ‘van en voor de samenleving’. Deze kernwaarde hebben wij vertaald in ‘Ik-Jij-Wij’. We omarmen natuurlijk alle zes de kernwaarden van het openbaar onderwijs , maar deze kernwaarde geven we binnen de Scholengroep Veluwezoombijzondere aandacht. Ik-jij-wij geeft richting aan ons dagelijks handelen:


IK
ben nieuwsgierig naar de ander
JIJ bent anders, gelukkig maar!
WIJ komen samen verder

 

Ik:

Ben nieuwsgierig naar wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Ontdek hoe ik leer en wat ik wil ontdekken. Door nieuwsgierig te zijn naar een ander weet ik of ik voor hem of haar iets kan betekenen.

 

Jij:

Bent uitdagend, aanvullend en inspirerend. Dichtbij of ver weg, in de klas maar ook daarbuiten in de school, buurt of ergens anders op de wereld. Jij bent anders dan ik en dat is mooi.

 

Wij:

Leren van en met elkaar. Samen ontdekken en samen werken maakt onze wereld rijker. Samen maken wij de toekomst en komen we verder.

"Ik, jij , wij" en ons Daltononderwijs

Ik-jij-wij gaat over samenwerken, met respect en nieuwsgierigheid naar de ander. Samenwerken met leerlingen, ouders, de wijk, de wereld. Samenwerken omdat we allemaal verschillend zijn en juist dát ons kan verrijken. Het gaat over burgerschap, meedoen aan de samenleving en verantwoordelijkheid dragen, over het besef dat ik/jij/wij samen vorm geven aan ons samen-leven. Dit sluit vanzelfsprekend naadloos aan op onze Daltonvisie, waarbinnen samenwerken en verantwoordelijkheid centraal staat.

Onze "Ik, jij, wij"-projecten

Ik-jij-wij op onze school geven we vorm door middel van allerlei projecten en activiteiten. Hierbij valt te denken aan de actie “De Glazen School” uit december 2013. Leerlingen, leerkrachten, ouders en heel het dorp sloegen de handen ineen en brachten een recordbedrag op voor een goed doel.

In schooljaar 2014-2015 starten wij met een leerlingenraad. De leerlingen bij ons op school worden uitgenodigd mee te denken en mee te praten over verschillende onderwerpen die het leren op school aan gaan.

SVZ hannelore
"Voor de toekomst van onze leerlingen is belangrijk dat ze vanuit een zelfbewuste ‘ik’ de samenwerking aangaan met anderen."
Hannelore Bruggeman, voorzitter college van bestuur