Opening Kinderzwerfboek Station

maandag 1 oktober 2018 - 09:15
kzskopie

Vanaf 3 oktober staat bij ons op school een Kinderzwerfboek-station, een kast vol met kinderzwerfboeken. Je kan hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Of je kan een eigen boek brengen dat een ander kind mag lezen. Er zijn ook zwerfstickers te vinden.

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Daarna laten ze het boek weer zwerven. Bijvoorbeeld op de kinderboerderij, in Kinderzwerfboek-stations, wachtruimtes, buurthuizen, etc. Voor meer informatie en het bestellen van zwerfstickers: www.kinderzwerfboek.nl. De kast bevindt zich aan het eind van de lange gang, vlak bij de keuken van de school.


Op woensdag 3 oktober wordt, tijdens de start van Kinderboekenweek, de kast feestelijk geopend. Wethouder Klomberg is hierbij aanwezig. Iedereen is van harte welkom bij de opening te zijn om 11.45 uur. Komt u ook?
Verder zal tijdens de kinderboekenweek het thema “vriendschap” centraal staan. Er wordt een speciale vriendschapsmiddag georganiseerd en Opa’s en Oma’s worden uitgenodigd te komen voorlezen op school.