Basisschoolleerlingen dolenthousiast over de Canon van Nederland

dinsdag 30 januari 2018 - 08:00
IMG-20180129-WA0001

Scholengroep Veluwezoom heeft het mogelijk gemaakt dat de ruim 400 leerlingen uit de groepen 7/8 de Canon van Nederland bezoeken in het Openluchtmuseum in Arnhem. De leerlingen én de leerkrachten zijn dolenthousiast; de rijke leeromgeving en met name de interactieve werkwijze maken dat de Canon hoog scoort. Kinderen zijn niet consumerend maar juist actief aan het werk gezet, en daar waar kinderen mogen doen, wordt veel geleerd!

De geschiedenis wordt gepresenteerd op een manier die de zintuigen prikkelt: zien, horen en voelen. De combinatie van collectie-items uit verschillende musea en het ‘ervaren’ door middel van games, is sterk. Kinderen werken met touch screens, tablets, geluidsfragmenten en film. Ook worden ze uitgedaagd om onderzoek te doen, vragen te beantwoorden en een journaalverslag te maken. Het maakt geschiedenis boeiend voor elk kind.

 

Scholengroep Veluwezoom telt elf openbare basisscholen in de dorpen Dieren, Laag Soeren, Spankeren, De Steeg, Rheden, Velp en Rozendaal.

Ruim de helft van groep 7/8 leerlingen heeft het bezoek net achter de rug, een deel van de scholen bezoekt de Canon tussen nu en 5 februari. 

 

Over de Canon

De Canon van Nederland is onderdeel van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het presenteert de hele geschiedenis van ons land, van 'hunebed tot heden'. De 50 vensters van de Canon van Nederland zijn in tien tijdvakken verwerkt. Meer informatie over de Canon:  http://www.openluchtmuseum.nl/uitgelicht/canon-van-nederland