Alle informatie rondom de Glazen School 2016

donderdag 1 december 2016 - 10:45
promo glazen school

Na het succes van onze eerste editie Glazen School in 2013, vonden wij het weer tijd geworden voor een nieuwe editie. Wij vinden het van belang de kinderen te leren dat je soms iets doet voor een goed doel en waarom dat belangrijk is. Dit jaar steunen wij het doel van het Glazen Huis van 3FM en dat is het tegengaan van kindersterfte door longontsteking.  Hieronder treft u het programma van de Glazen School. Tijdens de gehele Glazen School kan men op het voorplein muziek aanvragen, gezelligheid meemaken en geld doneren bij het geldloket. Kinderen hoeven het geld dus niet op te sparen, alles mag direct naat het loket gebracht worden.

Thema “All You Need Is Love”
Met kerst is er altijd een speciale uitzending van All You Need Is Love. Wij hebben dit ook als thema genomen voor deze editie van de Glazen School. Tijdens de Glazen School (op dinsdag en woensdag) staat de All You Need Is Love caravan op het voorplein. Hier kunnen kinderen, maar ook volwassen, een videoboodschap inspreken voor iemand. Dit mag een lieve kerstgroet zijn, of wat dan ook. Deze videoboodschappen worden gepost op Facebook. Voor het bezoek aan de caravan vragen we een klein bedrag, dat in de pot voor het goede doel gaat. Voor de openingstijden van de caravan verwijzen we naar Facebook.

Voor dinsdag 20 december: ACTIE!
Kinderen worden in de klassen op de hoogte gebracht van het goede doel en krijgen een brief mee van school. Als kinderen een heitje voor een karweitje willen doen, dan kunnen ze deze brief tonen.
Ook worden er flyers verspreid over de actie “Heel Spankeren Bakt”. Meer info treft u aan op de betreffende flyers en op Facebook.

Dinsdag 20 december: Opsluiten van de leerkrachten

Om 15.00 uur worden de 4 leerkrachten opgesloten in de Glazen School. De kinderen gaan hier met hun klas heen, maar ouders en belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Het opsluiten vindt plaats op het voorplein.
 
Dinsdag 20 december: Live broadcast
Tijdens de Glazen School wordt er op Facebook veel live video getoond van alles in en rondom de Glazen School. Maar tussen 19.00 en 20.00 uur is er een speciale live broadcast “Veiling TV”. Er worden dan verschillende items van alle leerkrachten van school geveild. Via Facebook kan er geboden worden op deze items.

Woensdag 21 december: Kerstdiner & Winterfair
Woensdagavond 21 december is om 17.00 uur het kerstdiner (zie blad 1 van deze nieuwsbrief). Tijdens het kerstdiner start de Winterfair op het voorplein. Het eerste uur is er voor ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en andere belangstellenden heerlijke verse erwtensoep en boerenkool met worst te koop (opbrengst voor de Glazen School). Natuurlijk zijn er ook heerlijke warme dranken. Om 18.00 uur mogen de kinderen in hun klas opgehaald worden en openen de andere kramen van de Winterfair. Tot 19.00 uur kunt u bijvoorbeeld een prachtige knutsel van uw kind kopen, een ritje op een pony maken, een heerlijke taart van “Heel Spankeren Bakt” aanschaffen of een gokje wagen bij het Rad van Avontuur. We hebben echt schitterende prijzen weten te bemachtigen.  Om 19.00 uur vindt de ontknoping plaats van de Glazen School en worden de leerkrachten weer vrijgelaten.  

 

Donderdag 22 december: het geldbedrag is bekend.
Op donderdag 22 december wordt al het geld geteld en wordt de totale opbrengst bekend gemaakt.
Die middag brengen Juf Sonja en meester Dennis samen met 2 leerlingen uit groep 5 t/m 8 het geld naar het Glazen Huis in Breda. Kinderen (met toestemming van thuis om mee te mogen) van groep 5 t/m 8 kunnen voor 1 euro meeloten om mee te mogen naar Breda. Voor de kinderen van groep 1 t/m 4 komt er verloting met een andere leuke prijs.

De Glazen School is voor iedereen!
Deze unieke actie is geweldig voor onze leerlingen, maar we kunnen niet zonder de steun van alle ouders, opa’s en oma’s, buren, dorpsgenoten en belangstellenden. Dus schroom niet en breng een bezoekje aan de Glazen School. Kom een videoboodschap inspreken, of een heerlijk bord boerenkool eten of een gokje wagen bij het Rad van Avontuur.

Blijf op de hoogte via Facebook en Instagram
Heeft u de facebookpagina van de Glazen School al geliked? Daar wordt u op de hoogte gehouden van alle acties en oproepen. Speciaal voor de leerlingen van de bovenbouw, die zich tegenwoordig meer op Instagram dan Facebook bevinden, hebben we voor deze actie een Instagramaccount aangemaakt. Dus ook via “glazenschool2016” kunt u ons volgen.